כאשר אדם מקים עסק אשר מוגדר כעוסק פטור, משמעות הדבר היא שהעסק של האדם לא חייב בתשלום למס הכנסה או בתשלום מע"מ. כמו כן, העסק לא ידרוש תשלום מע"מ מלקוחותיו. בכדי שאכן העסק יוכר כעוסק פטור, מלבד התיקים ההתחלתיים שיש לפתוח אשר ירשמו את העסק כעוסק פטור, יש צורך להצהיר על מחזור עסקאות מדי שנה בשנה למע"מ, בכדי להבטיח כי אכן העסק עומד בקריטריונים של תקרת הכנסות שנתית הרלוונטית לעוסק פטור וכן, להגיש דוח מלא ומקיף למס הכנסה הכולל בו לא מעט פרטים שונים הרלוונטיים לעסק ולאדם העומד בראשו.
הגשת דוח שנתי לעוסק פטור
בניגוד לעוסק מורשה, העוסק הפטור איננו נדרש להגיש דוח חודשי למס הכנסה ולכן הדברים קלים יותר. אולם, כאשר מתקרב התאריך המורה על סופה של השנה האזרחית, בעל עסק העומד בראש של עוסק פטור, לרוב איננו יודע מה עליו לעשות ואיזה מסמכים עליו לאסוף בכדי לכלול אותם בדוח למס הכנסה. כאשר מדובר על הצהרה על מחזור עסקאות למע"מ, הדבר יותר פשוט מכיוון שניתן לעשות זאת באופן מקוון. אולם, כאשר מדובר בתחום הגדת דוח שנתי אשר צריך לכלול בו לא מעט דברים, לרוב העומד בראש העסק מסתבך ולא יודע באמת כיצד לעשות זאת באופן עצמאי. לכן, הדבר הטוב ביותר עבור כל בעל עסק הוא פשוט להיעזר ברואה חשבון מקצועי ומנוסה לצורך הכנת הדוח ואיסוף כל הנתונים הרלוונטיים.
מה נכלל תחת הגשת דוח שנתי לעוסק פטור
דוח שנתי לעוסק פטור עבור מס הכנסה כולל בו לא מעט דברים כגון: דוח רווח והפסד של השנה החולפת, דיווח על ניקוי מס ללקוחות, דיווחים על הפקדות לקרנות פנסיה, תכניות חיסגון, קרנות השתלמות ועוד. דיווחים על כל הכנסות של קרובי המשפחה מדרגה ראשונה, כולל דיווח על הכנסות נטולות מס של מי מהם, אישורים מביטוח לאומי על מצבים מיוחדים שהיו בשנה החולפת כגון: חופשת לידה או יציאה למילואים, קבלות על תרומות למלכ"רים ועוד. אין ספק שבכדי למלא את הדוח באופן האידאלי, כדאי להיעזר ברואה חשבון אשר יעשה זאת בצורה הטובה ביותר. במידה ואתה זקוק לרואה חשבון לצורך הגשת דוח שנתי, כל שעליך לעשות זה לפנות לרואה חשבון עמית מהלל ולקבל את השירות הטוב ביותר לצורך מילוי דוח שנתי באופן האידאלי.